Leivonta- ja ruokaohjeita

Vinkkejä camelinaöljyn käyttöön

Poimi talteen terveelliset vinkit camelinaöljyn käyttöön ruoanlaittoon ja leivontaan! Camelinaöljy sopii salaatteihin sellaisenaan tai yhdessä balsamiviinietikan tai sitruunamehun kanssa. Camelinaöljystä voi myös tehdä öljykastikkeen, jonka voit maustaa valkosipulilla ja yrteillä. Lisää öljykastike vihreän salaatin sekaan juuri ennen tarjoilua.

Ota yhteyttä ja tee tilaus!

CAMELINASÄMPYLÄT

  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl kauralesettä
  • 0,5 dl camelinaöljyä
  • 1 pss kuivahiiva
  • 6,5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Voiteluun: muna-vesiseosta
Pinnalle: camelinan siemeniä

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää mausteet maitoon.
  2. Alusta jauhot ja camelinaöljy taikinaan.
  3. Peitä liinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Kytke uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Leivo pyöreitä tai soikeita sämpylöitä ja anna niiden kohota leivinpellillä.
  6. Voitele sämpylät kauttaaltaan ja koristele camelinan siemenillä.
  7. Paista 10–12 minuuttia uunin ylätasolla.
  8. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi miedon juustolevitteen kera.

CAMELINA-KASVISVATI

  • 1 nippu porkkanoita
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 kurkku
  • 1 fenkoli
  • herneenituja
  • merisuolaa (1 rkl/litra vettä)
  1. Puhdista vihannekset, paloittele, viipaloi tai lohko ne tarpeen mukaan isohkoiksi annospaloiksi.
  2. Kuumenna keitinvesi ja mausta merisuolalla.
  3. Kypsennä kasvikset kiehuvan poreilevassa vedessä ryöpäten niitä 3–5 minuuttia koon, kovuuden ja muodon mukaan.
  4. Nostele kasvikset reikäkauhalla tarjoiluvadille ja lorauta päälle camelinaöljyä, mikä tuo kunkin kasviksen omat aromit täyteläisesti esille.

CAMELINA-KASVISWOKKI

  • 1 dl camelinaöljyä
  • 4–5 isoa valkosipulin kynttä
  • 1–2 salaattisipulia koosta riippuen
  • 2–3 porkkanaa suikaleina
  • 2–-4 perunaa suikaleina
  • 1 keltainen paprika suikaleina
  • 1 kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna
  • 10 kirsikkatomaattia (keltaista tai punaista)

  •  
    Syyskuussa 2015 Camelinaöljymme sai Hyvää Suomesta -joutsenmerkin!
  • Sydänmerkki
    Terveellisempi vaihtoehto