Camelina paistoöljy, 0.50 Litraa

Ruokaöljyistä kultaisin – hieman miedompaan makuun ja paistamiseen erikoistunut tuote! 

0,5 l pullokoko sopii mainiosti keittiöösi, jokapäiväistä käyttöä varten. Erityisesti paistamiseen, salaatteihin, smoothieen, kasviksille ja moneen muuhun käyttöön. Se on myös kiva tuliainen tai lahja ystävällesi tai sukulaisellesi. Camelina paistoöljy on maultaan hieman miedompi kuin perinteinen ja sopii siksi hieman nuorempaankin makuun. 

Mistä tiedät Camelinaöljyn olevan parasta ruokaöljyä terveydellesi ja miten öljy edes voi vaikuttaa hyvinvointiisi niin paljon?

7.00  (sis. ALV. 14%)

Saatavuus: Varastossa

Maksutavat

maksutavat-banner

Omega-3- rasvahappojen osuus on Omega-6 rasvahappoja moninkertaisesti suurempi 

Se tarkoittaa siis sitä, että niiden suhde on lähes täydellinen terveytesi kannalta, toisin kuin melkein kaikissa muissa kasviöljyissä… Suhde on itse asiassa 40/15 (Omega-3/Omega-6).

Ihminen tarvitsee omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, koska elimistö ei osaa niitä itse valmistaa. Sen takia niitä kutsutaan ihmiselle välttämättömiksi rasvahapoiksi. Omega-3- ja -6-rasvahapot tulisi saada oikeassa suhteessa, sillä niiden rooli on erittäin tärkeä kehon toiminnoissa.

Rypsiin verrattuna Camelinaöljy sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja. Ihmiselle välttämätöntä alfalinoleenihappoa siinä on 40 % (rypsissä 8 %) ja linolihappoa 15 % (rypsissä 20 %).

Alfalinoleenihappo toimii eikosanoidien lähtöaineena. Eikosanoidit ovat hormonien kaltaisia yhdisteitä, joilla on useita fysiologisia tehtäviä verenkiertoelimistössä ja ruoansulatuskanavassa.

 

Käyttöohjeet ja säilytys

Voit käyttää Camelinaöljyä aivan kuten rypsiöljyäkin, salaatteihin, leivontaan, smoothieen, paistamiseen, kastikkeisiin jne. Sellaisenaan käytettynä, sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa vaikkapa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä.

Voit myös nauttia Camelinaöljyä ravintolisän lailla (max. noin 1 rkl päivässä). 

Tiesitkö, että Camelinaöljy hoitaa tehokkaasti myös koirien ja hevosten turkkia ja nahkaa, helpottaa hilseilyä ja laittaa karvan kiiltämään?

Camelinaöljy on erittäin säilyvä öljy oikein säilytettynä. Pidäthän öljyn pois auringonvalosta. Camelinaöljy ei siedä vettä. Jos haluat siirtää öljyn toiseen astiaan , huomioi että astia on kuiva, Emme suosittele öljyä laitettavaksi esim. limupulloon koska se ei kestä öljyn koostumusta. Avaamaton pakkaus säilyy esim. kuivakaapissa, avattuna säilytä öljy viileässä esim. jääkaapin ovessa. 

Camelinaöljyn toimitukset suoraan kotitilaltamme Turengista toivomaasi osoitteeseen.

Tuotannosta vastaa Markku Lehmuskanta ja tilauksesi huolellisesta vastaanotosta sekä toimituksesta Tarja Lehmuskanta.

 

Paino 0.5 kg